UŞAK / ULUBEY - Mehmet Fuat Terci Ortaokulu

Mrt

12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif ERSOY'u anma günü ilçemizde Öğrencilerimizle hazırladığımız farklı etkinliklerle kutlanmıştır. Emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Şbt

Okulumuz Türkçe Öğretmeni Ayşegül ALTINIŞIK'ın 5. sınıf öğrencileri ile yürüttüğü "LET'S PROMOTE OUR CULTURE " e-twinning projesi başlamıştır. Projede 8 Türk 2 İtalyan ortak yer almaktadır.  Projenin amacı kendi kültürümüzü tanımak ve tanıtmak, farklı kültürler hakkında bilgi sahibi olmaktır. Projenin şubat ayı etkinlikleri arasında logo ve afiş tasarımı öğrenci, öğretmen, okul tanıtımları ve ön anketler yer almaktadır. Öğrencilerimiz web2 araçları ile etkinlikleri hayata geçirmeye başlamıştır.

Şbt

23.02.2024 tarihinde Kuvayi Milliye İlkokulunda Proje Tanıtım Etkinlikleri düzenlenecektir. Ayrıca E-twinning projeleri hakkında bilgi verilecektir.

Şbt

23.02.2024 tarihinde okulumuz e-twinning tanıtım etkinlikleri yapılacaktır. E-twinning kulübü öğrencileri hazırladıkları broşürleri çeşitli kurumlara ve esnafa dağıtacaktır. Etkinliğin amacı e-twinning projelerinin önemine dikkat çekmek ve e-twinning projelerinin ne olduğunu açıklamaktır.

Kas

CUMHURİYETİMİZİN 100. YILI OKULUMUZDA VE İLÇEMİZDE BÜYÜK BİR COŞKUYLA KUTLANDI.

Kas

ÇEDES (çevreme duyarlıyım değerlerime sahip çıkıyorum) Projesi kapsamında Değerler Kulübü rehber öğretmeni Yasemin KAHRAMAN ve öğrencilerin ekim ayı faaliyetleri

Ekm

Ayşegül ALTINIŞIK ve Emine KAYTAN öğretmenlerimizin idaresinde Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlamaları okulumuzda büyük bir coşkuyla kutlanmıştır.

Emeği geçen öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ekm

Okulumuz ingilizce öğretmeni Derya ERDEM'in organize ettiğiErasmus Days etkinliklerini okulumuzda festivalle kutladık. Öğrenciler dansları, tasarladıkları tişörtleri, yaptıkları resimleri sergilediler. Yarışmalarla eğlenceli bir gün geçirdiler.

Ekm

13 Ekim Dünya Afet Risklerini Azaltma Günü etkinliğinde Sivil Savunma Kulübü olarak tüm sınıflara afetler ile ilgili bilgilendirme yapıldı. 13 ekim haftasında okulumuzda deprem tatbikatı yapıldı

Eyl

2023-2024 eğitim öğretim yılı ilköğretim haftası okulumuz bünyesinde çeşitli etkinliklerle kutlanmıştır.

Haz

Okulumuz İngilizce öğretmenlerinden Derya Erdem 'in düzenlediği Language Festival   çoşkuyla kutlandı .Öğrencilerimiz  ingilizce tiyatro , dans gösterileri , karaoke etkinliklerini sergilediler. Dönem boyunca hazırlandıkları etkinlikleri başarıyla sundular.

Haz

GAMES AND HOBBIES ( E TWINNING PROJECT)

Okulumuz İngilizce öğretmenlerinden Derya Erdem’in kuruculuğunu yaptığı ‘’GAMES AND HOBBIES ‘’ isimli projemizin çalışmaları hızla sürüyor. 5. Sınıflarla yürüttüğümüz projede öğrenciler aktif olarak web 2 araclarını kullandılar. Hem eğlenip hem de teknolojik gelişmelere adapte oldular. Ayrıca projemizle birlikte geleneksel oyunlarımızı tekrar oynadık.  Öğrencilerimizin aktif katılımıyla projemiz sürmektedir

Nis

MEHMET FUAT TERCİ ORTAOKULU E-TWİNNİNG PROJESİ(QUEST INTO PAGES)

Okulumuz Türkçe Öğretmenleri Ayşegül ALTINIŞIK ve Emine KAYTAN'ın yürüttüğü "QUEST INTO PAGES" isimli proje etkinlikleri başladı. 7. ve 5. sınıflardan oluşan öğrencilerle yürütülen bu projede 5 tane Türk ve 6 tane Romanyalı ortak yer alıyor. Projenin amacı öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak, okuduğunu anlama ve yorumlama becerisi geliştirmek,  yeni web.2 araçlarını tanıtmaktır. Bu amaç doğrultusunda öğrencilerin dört kitap (Küçük Prens, Pal Sokağı Çocukları, Beyaz Diş, Sol Ayağım) okuması sağlanacak ve okunan kitaplarla ilgili yorum yazma, kitaba farklı bir son getirme, e-dergi oluşturma gibi etkinlikler yer alacaktır.

Nis

MEHMET FUAT TERCİ ORTAOKULU E-TWİNNİNG PROJESİNDE Okulumuz Türkçe Öğretmeni Ayşegül ALTINIŞIK'ın yürüttüğü "GELECEĞİNİ DÜŞÜN ÇEVRENİ HER ZAMAN KORU" isimli proje her geçen gün yeni bir etkinlikle devam ediyor. Projede 10 tane Türk ve 4 tane Ürdünlü ortak bulunmakta, Çevre sorunlarını çözmek, çevre bilinci oluşturmak amacıyla yola çıkılan bu projede iklim değişikliği farkındalık çalışması, atık pil ve kağıt toplama, çevre sorunları bilgilendirmesi, atık tesis gezisi gibi etkinlkler düzenlendi. Ayrıca yapılan etkinlikler web 2 araçları kullanılarak anlatıldı, öğrencilerimiz yeni web 2 araçlarını da böylece öğrenmiş oldu

Nis

Sekizinci sınıf öğrencilerimiz için nitelikli liselere tanıtım gezisi sınıf rehber öğretmeni Habibe GÖKMEN rehberliğinde düzenlenmiştir.

Gezi kapsamında Uşak Fen Lisesi ve Ertuğrul gazi İmam Hatip Lisesi ziyaret edildi. öğrencilerimiz ile Atapark'ta piknik yapıldı, bowling oynandı.