UŞAK / ULUBEY - Mehmet Fuat Terci Ortaokulu

May

8. sınıf öğrencilerimizi üst öğrenim kurumları hakkında  bilgilendirmek ve üst öğrenim kurumlarını ögrencilerimize tanıtmak amacıyla lise gezisi düzenlenmiştir. Gezi kapsamında Uşak Fen Lisesi, Ertuğrul Gazi Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu, Uşak Spor Lisesine gidilmiştir.  Ayrıca öğrencilerin sınav motivasyonunu arttırmak için Uşak Kent Park'ta eğlenceli vakit geçirilmiştir.

Nis

Okulumuz Kütüphanecilik Kulübü öğretmenleri Ayşegül ALTINIŞIK ve Emine KAYTAN tarafından Kütüphaneler Haftası çeşitli etkinliklerle kullanmıştır. Kütüphaneler haftası etkinlikleri kapsamında şiirler okunmuş, tiyatro gösterileri sunulmuştur. Ayrıca okul panosu hazırlanmış, kitap ayraçları tasarlanarak öğrencilere dağıtılmış ve okul bahçesinde kitap okuma etkinliği yapılmıştır.

Nis

TBMM'nin açılıoşında Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk tarafından dünya çocuklarına armağan edilen "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı" değerler kulübü öğretmenleri Yasemin KAHRAMAN ve Ayşe ÖZKUL'un hazırladığı etkinliklerle okulumuzda coşkuyla kutlandı. Şarkılar, şiirler, danslar, yarışmalar ve süprizlerle dolu kutlama programında öğrencilerimiz unutulmaz bir gün yaşadı.

Mrt

12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif ERSOY'u anma günü ilçemizde Öğrencilerimizle hazırladığımız farklı etkinliklerle kutlanmıştır. Emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Şbt

Okulumuz Türkçe Öğretmeni Ayşegül ALTINIŞIK'ın 5. sınıf öğrencileri ile yürüttüğü "LET'S PROMOTE OUR CULTURE " e-twinning projesi başlamıştır. Projede 8 Türk 2 İtalyan ortak yer almaktadır.  Projenin amacı kendi kültürümüzü tanımak ve tanıtmak, farklı kültürler hakkında bilgi sahibi olmaktır. Projenin şubat ayı etkinlikleri arasında logo ve afiş tasarımı öğrenci, öğretmen, okul tanıtımları ve ön anketler yer almaktadır. Öğrencilerimiz web2 araçları ile etkinlikleri hayata geçirmeye başlamıştır.

Şbt

23.02.2024 tarihinde Kuvayi Milliye İlkokulunda Proje Tanıtım Etkinlikleri düzenlenecektir. Ayrıca E-twinning projeleri hakkında bilgi verilecektir.

Şbt

23.02.2024 tarihinde okulumuz e-twinning tanıtım etkinlikleri yapılacaktır. E-twinning kulübü öğrencileri hazırladıkları broşürleri çeşitli kurumlara ve esnafa dağıtacaktır. Etkinliğin amacı e-twinning projelerinin önemine dikkat çekmek ve e-twinning projelerinin ne olduğunu açıklamaktır.

Kas

CUMHURİYETİMİZİN 100. YILI OKULUMUZDA VE İLÇEMİZDE BÜYÜK BİR COŞKUYLA KUTLANDI.

Kas

ÇEDES (çevreme duyarlıyım değerlerime sahip çıkıyorum) Projesi kapsamında Değerler Kulübü rehber öğretmeni Yasemin KAHRAMAN ve öğrencilerin ekim ayı faaliyetleri

Ekm

Ayşegül ALTINIŞIK ve Emine KAYTAN öğretmenlerimizin idaresinde Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlamaları okulumuzda büyük bir coşkuyla kutlanmıştır.

Emeği geçen öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ekm

Okulumuz ingilizce öğretmeni Derya ERDEM'in organize ettiğiErasmus Days etkinliklerini okulumuzda festivalle kutladık. Öğrenciler dansları, tasarladıkları tişörtleri, yaptıkları resimleri sergilediler. Yarışmalarla eğlenceli bir gün geçirdiler.

Ekm

13 Ekim Dünya Afet Risklerini Azaltma Günü etkinliğinde Sivil Savunma Kulübü olarak tüm sınıflara afetler ile ilgili bilgilendirme yapıldı. 13 ekim haftasında okulumuzda deprem tatbikatı yapıldı

Eyl

2023-2024 eğitim öğretim yılı ilköğretim haftası okulumuz bünyesinde çeşitli etkinliklerle kutlanmıştır.

Haz

Okulumuz İngilizce öğretmenlerinden Derya Erdem 'in düzenlediği Language Festival   çoşkuyla kutlandı .Öğrencilerimiz  ingilizce tiyatro , dans gösterileri , karaoke etkinliklerini sergilediler. Dönem boyunca hazırlandıkları etkinlikleri başarıyla sundular.

Haz

GAMES AND HOBBIES ( E TWINNING PROJECT)

Okulumuz İngilizce öğretmenlerinden Derya Erdem’in kuruculuğunu yaptığı ‘’GAMES AND HOBBIES ‘’ isimli projemizin çalışmaları hızla sürüyor. 5. Sınıflarla yürüttüğümüz projede öğrenciler aktif olarak web 2 araclarını kullandılar. Hem eğlenip hem de teknolojik gelişmelere adapte oldular. Ayrıca projemizle birlikte geleneksel oyunlarımızı tekrar oynadık.  Öğrencilerimizin aktif katılımıyla projemiz sürmektedir